Fördelar och nackdelar med internet

IT har blivit en otroligt viktig del av samhället och mycket sker per automatik via internet idag. Tvärtemot vad många tror har detta inte lett till en minskad pappersförbrukning utan istället en ökad pappersförbrukning och oavsett om du väljer att se fördelar eller nackdelar med internet, automatisering och det faktum att nästan all kommunikation sker via internet idag så finns faktumet att det är här för att stanna. Livet kan bli mycket enklare om du använder dig av internet och datorer och saker som du förut var tvungen att uppsöka en bank eller tjänsteman för kan du idag göra ifrån tryggheten i ditt eget hem.

internetEn av alla fördelarna med internet är att du enkelt idag kan komma i kontakt med en människa oavsett vart i världen denna befinner sig, så länge du har internet är det dessutom inte kostar någonting. Ni kan kommunicera, utbyta kunskaper och lärdomar samt allt det som hör till. Det har därmed blivit mycket enklare att hålla kontakt med till exempel sin familj och släkt på andra sidan jordklotet. Dessutom har det kommit till en marknad med butiker på internet, det gör även att du kan beställa mängder med produkter billigare än någonsin förut.

Det har dessutom kommit till en värld med nätdejting, vilket gör att du kan träffa din själsfrände mycket snabbare och smidigare. Det är idag väldigt enkelt att träffa någon via nätdejtning och urvalet är även här större, oavsett hur man väljer att vrida och vända på det så finns det mängder med fördelar för internet samtidigt som det givetvis även finns mängder med nackdelar. Många blir stressade av att alltid vara kontaktbara medan andra människor lever hela sina liv på internet. Att jobba online har blivit en stor sak på sistone och det är allt fler som upptäcker de möjligheter som internet har att erbjuda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *